Microsoft Excel [2013] Power Map’ de Verilerin Harita Üzerinde Alansal Dizaynı Bölüm-3/4

Bu yazımda Power Map’de birden fazla katman ile çalışarak şehirler üzerinde yine o şehirlerde yapılan satışların grafik olarak gösterilmesi işlenecek ve il/ilçe kriterine bağlı alansal gösterim yapılacak olup, işlem sonunda aşağıda ki ekran görüntüsüne benzer bir sonuca ulaşılacaktır.

Power Map’de alansal gösterim demek aşağıdaki ekran görüntüsünde sergilendiği gibi bir ilin, ülkenin veya bölgenin sınırlarının coğrafi olarak tamamen kaplanması olarak ifade edilebilir.

Power Map sismik araştırma yapan gruplar için de kullanılabilir. Örneğin bir fay hattının üzerinde kalan ülke veya şehirlerin etki seviyelerine göre gösterebilir veya bir nükleer santralin sızıntı anında ki etki alanlarını yine burada gösterebilirsiniz. Örneğin etki alanında olan birinci seviye ülkeler/iller kırmızı, sonrakiler bir düşük renk gibi belirli bir renk skalasına göre dizayn edilebilir.

Power Map üzerinde alansal gösterim seçeneği, anket sonuçları, genel ve mahalli seçim sonuçları, satış ve pazarlama miktarları gibi daha nice veri setlerinde kullanılabilir. Konuyu daha da pekiştirmek için herhangi bir ülkede yapılan en son yapılan seçim sonuçlarını veya TÜİK üzerinden bir takım il bazlı demografik verileri alıp Power Map’de alansal dizayn yapabilirsiniz.

Aşağıda paylaşılan video da konu ile alakalı detaylı bilgiler verilmiştir.İyi seyirler.

Önceki bölümlerde işlenen konulara aşağıda bulunan bağlantılarda ulaşabilirsiniz.

Microsoft Excel [2013] Power Map’ de Harita ve Tur Seçenekleri Bölüm-1/4

Microsoft Excel [2013] Power Map’ de Veri Eşleştirme Mantığı ve Isı Haritası Yapımı Bölüm-2/4

 

Yazar Hakkında
Toplam 12 yazı
Halit Bahadır
Halit Bahadır
Microsoft Power Grubu ve Office Uygulamaları üzerine aktif çalışmalar ve danışmanlık yapmakta aynı zamanda özel bir Elektrik Dağıtım Firmasında Şef pozisyonunda çalışmaktayım.
Yorumlar (Yorum yapılmamış)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

×

Bir Şeyler Ara